پرداخت ۴۰ هزار فقره وام ۳۰۰ میلیونی به بازنشستگان تامین اجتماعی معاون وزیر بهداشت: شیوع «سرخک» در عراق| زائران اربعین نسبت به کامل کردن سابقه واکسیناسیون کودکانشان اقدام کنند خدمات صندوق بازنشستگی به زائران اربعین اعلام شد + جزئیات ۱۴۴ میلیارد تومان جهت تامین مسکن مددجویان بهزیستی خراسان رضوی پرداخت شد وزیر آموزش و پرورش در مشهد: تقویت جایگاه انجمن اولیا و مربیان به نفع نظام آموزش و پرورش است ۴۴۰ عمل کاشت حلزون شنوایی رایگان در مشهد انجام شده است سخنگوی سازمان نظام پزشکی مشهد: تنها ۳ هزار پزشک عمومی در شهر مشغول طبابت هستند رئیس انجمن پزشکان عمومی خراسان‌رضوی: مطب‌های پزشکان عمومی یکی به یکی در حال تعطیلی است چرا در فصل‌های گرم سال عرق سوز می‌شویم؟ اگر می‌خواهید هورمون‌هایتان تنظیم شوند، از مصرف برخی مواد غذایی اجتناب کنید طرز تهیه کیک شکلاتی ساده و خوشمزه + فیلم ورود گردشگران ایرانی به ترکیه ۴۲ درصد افزایش یافت همه چیز درباره تغذیه کودکان زیر ۲ سال دستگیری مرد شکاک که همسر و خواهرزنش را در چناران به قتل رساند + عکس تقویم آزمون‌های کشوری سال ۱۴۰۴ اعلام شد + جدول راهکار‌های مقابله با موتیسم یا لالی انتخابی، اختلال اضطرابی در دوران کودکی نهضت سواد آموزی: فرایند آموزش برای اتباع و غیراتباع بی‌سواد «رایگان» است کدام گرمازدگی‌ها نیاز به اعزام آمبولانس دارد؟ چرا حق عائله‌مندی به «زنان بازنشسته‌ی کارگری» تعلق نمی‌گیرد؟ طب سنتی یا طب  رایج؟ | گزارشی درباره  غفلت از ظرفیت‌های طب قدیم و سنتی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (پنجشنبه، ١١ مرداد ١۴٠٣) | ماندگاری هوای گرم تا اواسط هفته آینده ۴ پرده از ۴ پرونده سرقت در مشهد
سرخط خبرها

۲۵ درصد مردم کشور دچار چاقی و اضافه وزن هستند

  • کد خبر: ۲۴۱۰۵۱
  • ۰۴ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۸
۲۵ درصد مردم کشور دچار چاقی و اضافه وزن هستند
فلوشیب جراحی چاقی با بیان اینکه ۲۵ درصد مردم کشور دچار چاقی و اضافه وزن هستند، گفت: جراحی چاقی زیبایی نیست بلکه درمان دیابت، فشارخون بالا و رفلاکس معده در مبتلایان به افراد چاق است.

به گزارش شهرآرانیوز، شهریار عزیزی در نشست چالش و باید و نباید‌های جراحی چاقی افزود: تغذیه مردم به سمت مصرف غذا‌های آماده در جامعه و بی تحرکی افزایش یافته است. در حالیکه چاقی آسیب زیادی به سیستم ایمنی بدن وارد می‌کند و پیشگیری مهمترین اصل بوده و باید با سیاست‌های موجود وزارت بهداشت جلوی چاقی را گرفت.

وی با بیان اینکه دیابت، فشار خون، نازایی، رفلاکس معده بعد از جراحی چاقی قابل درمان است، اظهارداشت: ۸۰ درصد فشارخون بالا و ۷۰ درصد نازایی در مبتلایان به چاقی بعد از انجام جراحی قابل درمان بوده و در واقع با عمل جراحی ۸۰ درصد اضافه وزن کاهش می‌یابد.

این پزشک با تاکید بر اینکه افراد بعد از جراحی چاقی باید سبک زندگی سالمی را داشته باشند، ادامه داد: جراحی در کودکان چاق نیز باید انجام شود، زیرا در بزرگسالی دچار مشکلات و بیماری‌های جبران ناپذیری می‌شوند، بطور مثال کودکانی به ما مراجعه می‌کنند که دارای وزن بالای ۱۵۰ کیلو هستند.

عزیزی، آمبولی قلب را در افراد چاقی که جراحی می‌کنند، یک درصد بیان کرد و گفت: جراحی چاقی زیبایی نیست و در واقع درمان است و در عین حال پیکر تراشی برای فرم دهی بدن بوده و روش کنترل چاقی نیست، افراد در این زمینه نباید به تبلیغات فضای مجازی اعتماد کنند، زیرا فریبنده و تبعات زیادی دارد.

۱۸درصد کودکان اضافه وزن دارند

مستانه تابش متخصص تغذیه نیز در این نشست گفت:بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت حدود ۳۲۰ کودک در دنیا دچار اضافه وزن و ۱۶۰ میلیون کودک نیز چاق هستند و بیماری کرونا به شدت روی افزایش چاقی اثر گذاشته است.

وی ادامه داد: در ایران نیز حدود ۱۸ درصد کودکان دارای اضافه وزن و ۱۰ درصد چاق هستند و بطور کلی ۵۶ درصد جمعیت کشور دچار درجاتی از چاقی هستند، دسترسی زیاد به تلفن همراه، مصرف غذا‌های آماده و کم تجرکی در دوران همه گیری کرونا باعث افزایش چاقی در جامعه به خصوص کودکان شده است و حجم مصرف فست فود‌ها را افزایش داده است.

در ایران نیز حدود ۱۸ درصد کودکان دارای اضافه وزن و ۱۰ درصد چاق هستند. تابش تاکید کرد: افراد برای پیشگیری از بیماری‌ها ضرورت دارد سبک تغذیه سالم را در پیش بگیرند و افرادی که اقدام به جراحی چاقی می‌کنند نیز ضرورت دارد بر اساس الگوی غذای سالم، نیاز‌های ضروری بدن تامین شود تا علاوه بر وزن مناسب، دچار سوء تغذیه نشوند.

مجتبی کریمی روانپزشک نیز در مورد اختلالات مرتبط با روان و غذا گفت: غذا را برای تامین انرژی و نیاز‌های بدن استفاده می‌کنیم افرادی که مشکلات تروما و هیجانی زیاد دارند میل به غذا زیاد داشته و تعادل را رعایت نمی‌کنند و این پرخوری باعث چاقی و اضافه وزن می‌شود.

وی ادامه داد:کسانی که رفتار‌های خودکشی داشته، مبتلا به اختلالات مصرف مواد مخدر هستند، یا نگرانی زیاد راجع به ظاهر خود دارند، از لحاظ پزشکی نیازی به جراحی چاقی ندارند و برخی دارو‌ها روی سیستم اشتها اثر گذاشته و منجر به چاقی می‌شود.

سید راشد مهدوی، متخصص داخلی نیز با بیان اینکه فشار خون، دیابت و آپنه خواب به عنوان بیماری‌های همراه چاقی است، گفت: بیماری‌های کلیوی و کبدی چرب، آرتروز، بیماری‌های مفصلی از جمله بیماری‌های مرتبط با چاقی است.

وی اظهارداشت: در برخی افراد اولین قدم در درمان چاقی جراحی است و معمولا در افراد دارای بی ام آی بالای ۳۵ تا ۴۰ کاندید جراحی هستند و در واقع هدف درمان چاقی و جراحی فقط زیبایی نیست بلکه درمان برخی بیماری‌ها مثل مشکلات کلیوی و دیابت مدنظر است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->